Interview Chevy Stevens

Met inmiddels vijf boeken op haar naam en schrijvende aan haar zesde, kwam onlangs het vierde boek, Nachtspel in Nederland uit. Haar eerste drie boeken Vermist, Onwetend en Ik zie alles zijn stuk voor stuk geweldige thrillers. Binnenkort een recensie van Nachtspel, maar voordat het zover is, legden wij deze topauteur een aantal vragen voor.

Chevy.Stevens

* Je bent geboren/opgegroeid op Vancouver Island, dat ligt in Canada, is het niet? Woon je daar nog steeds en wat is daar zo bijzonder aan,  waarom zou een ieder het moeten bezoeken?

Ja, ik ben Canadese. Vancouver Island ligt aan de westkust van British Columbia en is vele malen groter dan dat de meeste mensen denken. Het kost je meer dan 6 uur om per auto van de ene naar de andere kant van het eiland te komen en het eiland heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Ingesloten door de oceaan, prachtige stranden, en vele andere kleine eilandjes om te bezoeken, maar ook een prachtige bosrijke omgeving om te wandelen. We hebben ook rivieren, meren en bergen. Weinig roofdieren of gevaarlijke slangen, niets van dat alles en een erg mild klimaat. Het volk is ook erg vriendelijk en gastvrij. Op het eiland wonen veel beroemdheden en schrijvers.

Vermist

* Je thrillers zijn erg populair, wereldwijd, ook hier in Nederland uiteraard. Hoe kom je aan je ideeën, is het iets dat opkomt in je gedachten, verbeelding of dromen of zijn het dingen die je ziet in het nieuws en waarvan je denkt : Dat is iets wat ik kan gebruiken! We stellen deze vraag ook omdat je als verkoper en als makelaar werkzaam bent geweest. Het idee van je debuut Vermist (welke nog steeds onze favoriet is) kreeg je tijdens je werk als makelaar. Mis je dit werk nog wel eens?

Ik mis mijn werk als makelaar niet, maar ik vind het nog steeds leuk om online naar huizen te kijken en te dagdromen. Mijn ideeën komen vanuit verschillende hoeken. Soms is het een misdrijf waar ik over gelezen heb, waardoor ik een ingeving krijg. Maar meestal is het een persoonlijke angst of iets waarover ik graag meer wil vertellen of misschien een karakter dat ik interessant vind.

Nachtspel

* Nachtspel, je vierde boek kwam pas geleden uit in Nederland. We zijn het momenteel aan het lezen en verschijnt binnenkort als recensie bij ons online. In je eigen land heb je al 5 boeken uit en bent momenteel bezig aan je zesde. Is thriller je favoriete genre om te schrijven of kunnen we misschien ook een roman of een kinderboek in de toekomst van je verwachten?

Op dit moment geniet ik nog steeds ontzettend van het schrijven van thrillers. Ooit zou ik willen experimenteren met andere genres, maar dan zullen het waarschijnlijk geen kinderboeken zijn! Ik zou het leuk vinden iets humoristisch te schrijven, misschien wat zwarte humor. Ik zou ook graag een detective willen schrijven.

* Ben je ooit in Europa geweest of heb je plannen er heen te gaan? Zo ja, wat is je favoriete land?

Ik ben een paar keer in Duitsland geweest, twee keer als kind en twee keer als twintiger en hoop daar aankomend jaar weer heen te gaan, omdat ik daar familie heb wonen. Ik heb ook het geluk gehad dat mijn uitgever in Nederland me uitnodigde in Amsterdam, een paar jaar geleden. Dat was een geweldige ervaring. Ik heb genoten van beide landen en zou het leuk vinden meer Europese landen te bezoeken.

* Als we aan familie of vrienden zouden vragen, wat voor soort persoon is Chevy, wat zouden ze dan antwoorden?

Hmm, ik weet het niet, ik denk dat ze zullen zeggen dat ik een erg loyaal en liefdevol persoon ben.

* Heb je een auteur die je bewondert en is hij of zij ook je favoriete auteur, en zou je met diegene samen een boek willen schrijven als je de kans kreeg?

Ik denk dat het erg moeilijk is om samen met een andere auteur te schrijven. Het is ook niet iets dat mijn voorkeur heeft op dit moment. Ik heb bewondering voor Liane Moriarty en Stephen King is altijd al een favoriet van mij geweest.

* Welk type weer heeft jouw voorkeur, zonnig of regenachtig?

Zonnig, zeker weten zonnig. Ik vind het heerlijk om op open schoenen buiten te kunnen lopen en er is zoveel meer wat je kunt doen op het eiland wanneer het mooi weer is.

* Ik denk dat al je boeken op het verlanglijstje van Hollywood staan om te verfilmen, is het niet? Kun je ons daar al iets meer over vertellen en als Vermist, je debuut de eerste film was die uit zou komen, wie zou dan de regisseur zijn en welke acteurs zouden de hoofdrol hebben als jij het voor het zeggen had?

De filmrechten van zowel Vermist als Onwetend waren aangekocht, het is echter nooit tot een verfilming gekomen en ik heb de rechten weer terug ontvangen. We hebben wat andere dingen op stapel staan, maar hier kan ik verder nog niets over zeggen. Hopelijk heb ik daar binnenkort meer goed nieuws over.

* Hoe belangrijk is social media voor jou, fans die je volgen weten dat je actief bent op Facebook en Twitter, vind je dit belangrijk om zo in contact te blijven met je fans?

Ik wil graag zoveel mogelijk in contact blijven met mijn fans en Facebook is daar een geweldig medium voor! Op Twitter ben ik niet zo actief. Soms is het lastig om iedereen zijn of haar berichten te beantwoorden, omdat ik een nogal druk bezet leven heb, met een kleuter en me aan mijn deadlines van het schrijven wil houden, maar ik doe mijn best.

Onwetend

* Na zes boeken, hoeveel boeken kunnen wij van jou in de toekomst nog verwachten? Zeg je van, na tien boeken houd ik het voor gezien, of ik stop pas na mijn dertigste boek?

Daar heb ik echt geen idee van, ik hoop dat ik één boek per jaar kan blijven schrijven en dat zolang mijn fans het nog leuk vinden!

* Wat is hetgene waar je het meest trots op bent?

Ik ben erg trots dat het me gelukt is te stoppen met roken, toen ik begin 30 was. Dat was erg moeilijk voor me. Ook ben ik heel erg trots op mijn dochter!

Ik.zie.alles

* Is het altijd je droom geweest schrijver te worden?

Als kind droomde ik er vaak van schrijver te worden, maar toen ik ouder werd nam ik me voor kunstenaar te worden. Ik eindigde als verkoper en deed dat meer als tien jaar voor ik het idee van mijn debuut Vermist kreeg, terwijl ik aan het werk was.

* Als je in een volgend leven terug zou komen als dier, welk dier zou dat zijn?

Hmm, dat weet ik zo net nog niet, mensen behandelen dieren met weinig respect. Maar het zou me geweldig lijken om een adelaar te zijn, zwevend in de lucht. Een kat zou me ook wel wat lijken, heerlijk de hele dag slapen.

* Wat is je favoriete muziek, boek en film?

Eén van mijn favoriete boeken is The power of one van Bryce Courtenay. Qua muziek houd ik van verschillende stijlen, dus daarin heb ik niet echt een favoriet. De laatste tijd heb ik veel naar Ed Sheeran geluisterd en ik hou ook van Taylor Swift. Films? Under the tuscan sun, The Holiday, Love Actually, Rudy en The Lord of the rings trilogie.

We vonden het een hele eer dat Chevy onze vragen wilde beantwoorden en kijken uit naar nog vele boeken van haar hand!

UK_Those-Girls

Een gedachte over “Interview Chevy Stevens

  1. Pingback: Nachtspel – Chevy Stevens | Thrillerlovers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s