Ultimatum – Heerma van Voss & Heerma van Voss

Ultimatum

Daan Heerma van Voss & Thomas Heerma van Voss, deze nog vrij jonge auteurs (29 en bijna 25) hebben al een behoorlijk CV als het om schrijven gaat. Beiden schreven ze enkele romans en voor diverse magazines en kranten. Ultimatum is het eerste boek dat ze samen schrijven en een thriller.

Aron Mulder, een man die nog steeds worstelt met zijn verleden en voornamelijk de dag dat zijn vrouw stierf. Aron werd in eerste instantie beschuldigd van de moord, maar wegens onvoldoende bewijs weer vrij gelaten. De uiteindelijke dader werd nooit gevonden.
Zijn zoon Alexander heeft hij al jaren niet meer gezien en is vertrokken naar Amerika sinds het hele gebeuren. Als op een dag in de moerassen van Louisiana het lijk van Alexander zijn vriendin, Nathalie Underwood gevonden wordt en Alexander als schuldige aangewezen wordt lijkt het verleden zich te herhalen. De gelovige en bijgelovige gemeenschap denkt er het zijne van.
Als het nieuws bij vader Aron in Nederland aankomt, is hij er zeker van dat zijn zoon onschuldig is en wil er alles aan doen dit te bewijzen.

Het eerste thrilleravontuur van deze twee broers opent spannend en bewijst al dat de broers kunnen schrijven. De hoofdstukken wisselen af tussen de Amerikaanse rechercheur Hanna Vincennes die de zaak onderzoekt in Amerika en vader Aron, die zich op dat moment nog in Nederland bevindt. Het boek begint met de dag dat de moord plaatsvindt en neemt ons mee langs de spannende gebeurtenissen die ruim 3,5 maand lang plaats vinden. Ontzettend goed, mooi en boeiend geschreven. Zeer overtuigende karakters die bijna echt tot leven komen. De haat-liefde verhouding in het gezin Mulder, de liefde van de vader voor zijn zoon en de onder druk staande rechercheur Vincennes komen allemaal erg goed uit de verf. Met oog voor detail, van de drassige moerassen in Louisiana naar New Orleans tot aan het Nederlandse Egmond en Amstelveen, het is of je er zelf bij bent.

Wat mij betreft blijft het niet bij deze ene thriller van dit fenomenale duo. Ultimatum is een boek dat verschillende emoties bij je oproept. De band tussen vader en zoon, spanning, verontwaardiging. Een verhaal dat je na het lezen nog een tijdje moet laten bezinken.

 

Een gedachte over “Ultimatum – Heerma van Voss & Heerma van Voss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s