Het stille meisje – Hjorth Rosenfeldt

HetStilleMeisje

Met de inmiddels veelgeprezen Bergmankronieken, zijn we met Het stille meisje ondertussen aangekomen bij het 4e boek. De serie met in de hoofdrol Sebastian Bergman en zijn team zijn bij velen erg geliefd en heeft inmiddels een grote schare fans.

Na het derde deel (Het familiegraf) die eindigde met een behoorlijke cliffhanger keken velen, net als ik, reikhalzend uit naar een vervolg. Deze liet echter iets langer dan gebruikelijk op zich wachten. Maar met Het stille meisje kunnen we eindelijk verder met het vierde deel in de serie.

De familie Carsten, vader, moeder en twee zoons. Een compleet gezin dat van het ene op het andere moment wordt vermoord. Men vindt de voetsporen van een meisje, zoals later blijkt Nicole. Het meisje is na hetgeen waar ze getuige van is geweest, totaal in zichzelf gekeerd en op de vlucht geslagen. Met de dader op de hielen is het de vraag of Sebastian en zijn team het meisje eerder zullen vinden, vóórdat de moordenaar het doet.

Met de eerste 3 boeken (Wat verborgen is, De Discipel en Het Familiegraf) hebben Hans Rosenfeldt en Michael Hjorth, beter bekend als het Zweedse duo Hjorth Rosenfeldt zichzelf al ruimschoots bewezen. Met hun spannende verhalen met veel oog voor detail en sterk uitgediepte karakters, gaan ze in dit vierde deel gewoon verder met het vertrouwde recept. Maar als je dacht dat je ondertussen het meeste al wel wist van de hoofdpersonen, dan heb je het mis. Want er valt nog veel meer te vertellen over de eigenaardige en eigenzinnige Sebastian Bergman, Vanja, Billy en de rest. Deze zaak raakt Sebastian meer dan ooit, ook omdat het meisje waar ze naar op zoek zijn, hem erg doet denken aan zijn eigen dochter. Die heden ten dage dezelfde leeftijd gehad zou hebben, als ze nog geleefd had.

Boeiend, spannend en wat mij betreft is dit nog steeds het beste wat er in Scandinavië geschreven wordt. Ook dit deel eindigen de heren wederom met een cliffhanger, zodat je alleen maar kunt hopen dat een vervolg niet weer al te lang op zich laat wachten. Ik heb begrepen dat een 5e deel ondertussen al in de startblokken staat.

Geweldig!

★★★★★

 

Een gedachte over “Het stille meisje – Hjorth Rosenfeldt

  1. Pingback: Anne-Jan zijn top 3 over het eerste halfjaar 2015 | Thrillerlovers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s