Jij bent de volgende – Gregg Hurwitz

Gregg.Hurwitz-Jij.bent.de.volgende

Gregg Hurwitz is een Amerikaanse auteur die opgroeide in de omgeving van San Francisco en tegenwoordig in Los Angeles woont.
Hij schreef reeds 14 thrillers, waarvan er 6 in Nederland werden vertaald. Dan sterft ze, De misdaadschrijver en Vertrouw niemand zijn hiervan de bekendsten.
Onlangs verscheen Jij bent de volgende.

Mike Wingate heeft geen makkelijk leven gehad. Als 4 jarig jongetje werd hij door zijn vader in een speeltuin achtergelaten en groeide op in een pleeggezin.
Nu, vele jaren later, gaat het hem voor de wind. Gelukkig met zijn vrouw en dochtertje en succesvol in zijn werk. Toch lijkt het erop dat een aantal mensen hem dit geluk niet gunnen, want op een dag gebeuren er vreemde dingen. Van het één op het andere moment lijkt zijn geluk als een kaartenhuis in te storten.
In een race tegen de klok, moet hij vechten voor zijn naam, vrouw en kind en zien op te boksen tegen de spoken uit zijn verleden. Gelukkig staat hij hierin niet alleen, want zijn enige en echte vriend voor het leven Shep, staat hem bij.

“Op tv leek het altijd zo makkelijk. Een boek met politiefoto’s van boeven, een vingerafdruk en voordat je het wist, schopte Jack Bauer, uit die tv serie 24, een voordeur in.”

Eerder las ik Dan sterft ze van deze auteur, een boek dat verscheen in 2011. Daarna bleef het enige tijd stil en was het wachten op nieuw werk, want dat ik na dit boek meer wilde
lezen van deze auteur stond vast. Ik was dan ook blij toen er een nieuwe titel aangekondigd werd, maar deze liet toch langer op zich wachten dan verwacht.

Met Jij bent de volgende laat Hurwitz wederom zien dat hij een groot auteur is. Ontzettend knap hoe deze man spanning in een verhaal weet te leggen en dit ook gedurende het hele boek weet vast te houden. Jij bent de volgende is een pageturner van jewelste! Er zit zoveel vaart in dit boek dat je af en toe sneller wilt lezen om al te zien wat er op de volgende bladzijde staat.
Ook weet de auteur ontzettend goed gevoelens op het papier over te brengen. Hoofdkarakter Mike is IJzersterk en de auteur beschrijft op prachtige wijze hoe sterk de band is tussen zijn vrouw en achtjarige dochtertje Kat. Dit komt dan ook levensecht over.
Een boek dat geen moment saai is, een sterk plot heeft en leest als een film. Het verbaast me dan ook dat naar mijn weten nog geen van de boeken van deze auteur verfilmd is.

Geen twijfel mogelijk dat ik het andere werk van deze auteur ook ga lezen want deze man schrijft gewoon steengoed! Ik hoop dan ook dat de uitgever snel komt met meer vertaald werk, ik ben fan en deze auteur verdient een heel groot lezerspubliek!
Een hele dikke aanrader van jewelste, waarvan veel thrillerliefhebbers zullen smullen!

★★★★½

 

2 gedachtes over “Jij bent de volgende – Gregg Hurwitz

  1. Pingback: Winactie Jij bent de volgende – Gregg Hurwitz | Thrillerlovers

  2. Pingback: Recensie: Gregg Hurwitz - Jij bent de volgende | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s