In de ban van de wolf – Christine Charliers

InDeBanVanDeWolf

Enige tijd geleden verscheen het debuut van de in België opgegroeide en woonachtige Christine Charliers.
Een vrouw die er van jongs af aan al van droomde auteur te worden.
In 2012 ging zij hier serieus mee aan de slag. Toen ze eenmaal de slag te pakken had en het verhaal stond, had ze ook in no-time een uitgever, iets wat niet elke auteur vandaag de dag lukt.

Esther, een 14 jarig meisje, krijgt op een dag de schrik van haar leven, wanneer ze thuis wordt overvallen door 3 gewelddadige mannen. Wat willen deze mannen van haar en wat hebben ze bij haar geïnjecteerd?
De volgende dag is alles anders, wanneer de eerste veranderingen merkbaar zijn. Haar zintuigen staan volledig op scherp en ze kent haar eigen krachten niet meer. Zo staat haar eerst wat saaie leventje ineens volledig op zijn kop. Wat heeft ze te vrezen van de 3 mannen die na de overval direct verdwenen waren en is haar leven nog wel veilig?

In de ban van de wolf, een boek dat direct opvalt door de prachtige en mysterieuze cover.
Na het lezen van de eerste bladzijde trekt Charliers je gelijk het verhaal in. Dit vanwege haar pakkende schrijfstijl met veel actie, avontuur, vaart en spanning. De auteur weet zich erg goed in te leven, waardoor alles levensecht overkomt. Ook heeft de auteur goede research gedaan, waardoor je wat meer aan de weet komt over wolven.
Er wordt een origineel, geen 13 in een dozijn verhaal neergezet.
Ook haar karakters komen zeer goed uit de verf, zodat je je goed in kunt leven in het verhaal. Van de pesterijen bij Esther op school naar een vleugje romantiek, een klein beetje sf/fantasy, maar vooral veel bloedstollende actie en spanning. Een boek dat zich zeer goed leent voor een spannende tv-serie of verfilming. Het zal mij dan ook niets verbazen als dit nog gaat gebeuren in de toekomst. Het is geen verhaal voor al te tere zieltjes, want de auteur gaat hier en daar wat gruwelijkheid niet uit de weg.

Dat de auteur op jonge leeftijd al interesse had voor schrijven is te merken, want je hebt niet het idee dat het hier om een debuut gaat. En aangezien eigenlijk elke auteur na zijn/haar eerste boek een nog verdere groei doormaakt, ben ik heel benieuwd met wat voor moois deze auteur ons nog meer gaat verrassen!

Mijn zintuigen staan op scherp na het lezen van In de ban van de wolf, een boek waar je je tanden in zet, dat smaakt naar meer en je hongerig maakt als een wolf. 😉

Aanrader! ★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s