Bijwerking – Heleen van der Kemp

Bijwerking

Eind oktober 2015, een mooie nazomerse dag, hét moment om me na 2 jaar van afwezigheid, weer eens bezig te houden met mijn favoriete vrouwelijke rechercheur Britt Franken. Benieuwd hoe het haar vergaat en of ze nog niets van haar charmes heeft verloren. Het onlangs verschenen Bijwerking is na Blond 15, Afrekening en Onschendbaar, haar 4e avontuur.

We begeven ons in de wereld van de partydrugs, het is hoogzomer en Amsterdam wordt overspoeld door toeristen. In het uitgaanscircuit vindt de partydrug gretig aftrek.
Als men het lijk van een jongen vindt, tast men eerst volledig in het duister maar als men de killerpillen vindt die hij op zak heeft en er hierna een aantal toeristen onwel worden, staan Britt Franken en de rest van haar team op scherp. Helaas blijft het niet bij een enkele dode.

Ik was blij verrast toen Heleen van der Kemp het 4e deel in haar Britt Franken serie aankondigde. De eerste 3 boeken las ik met ontzettend veel plezier en hierin toonde van der Kemp al haar enorme schrijftalent.
Ik moet wel zeggen, dat ik eerst zoiets had van : Drugs en ook het onderwerp Eerwraak wat in dit deel aan bod komt, hebben we dat niet al eens eerder gelezen? Maar Heleen weet er helemaal haar eigen(tijdse) draai aan te geven.
Zinloos geweld, agressie, de soms harde en snelle wereld van social media, smartphones en feestende jongeren anno 2015. Ook in dit vierde boek weet van der Kemp weer veel spanning te creëren, een grimmig sfeertje neer te zetten en door veel vaart in het verhaal te houden, blijf je nonstop doorlezen. Nog steeds met veel oog voor veel detail en uitdieping van haar karakters, hoe jong ze ook zijn en vriendschappen die op de proef gesteld worden. Ook tussen Britt en dochter Bo heerst zo nu en dan een broeierig sfeertje en het voelt weer alsof je deze sterke maar toch ook kwetsbare vrouwen al heel lang kent en ze een onderdeel van je zijn.
Britt worstelt nog steeds in de liefde wat leidt tot ergernis bij Bo. Collega Karim heeft zo de nodige sores om zijn zusje en familie die haar uit wil huwelijken, maar wordt hierin perfect bijgestaan door het voltallige rechercheurs team. Iedereen wordt in dit deel weer behoorlijk op de proef gesteld, zodat ik me weer helemaal verloren ben in het boek en mevrouw van der Kemp nog steeds bewijst dat de serie nog niets aan magie verloren heeft.

Wel heeft Heleen onlangs te kennen gegeven, haar rechercheur Britt voorlopig misschien even met verlof te sturen of in de ijskast te zetten. Om zich wellicht te richten op een standalone. Misschien een goed plan, maar hopelijk geen definitief afscheid van deze heerlijke serie!

Bijwerking is dan ook wederom een aanrader die je in sneltreinvaart uit zult lezen!
★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s