Het meisje op de weg – Michael Berg

HetMeisjeOpDeweg

Met Het meisje op de weg zijn we aangekomen bij Michael Berg zijn zevende thriller.
Eerder viel de auteur al in de prijzen, voor zijn thriller Nacht in Parijs en ook zijn eerdere werk krijgt lovende kritieken.

Anne Givernaud, een succesvol psychologe vindt samen met haar vriend Guido, bij thuiskomst een meisje, ze ligt voor hun huis op de weg. Wie is dit mysterieuze meisje en hoe komt ze juist bij hen terecht, in the middle of nowhere? Ze nemen het meisje onder hun hoede, en omdat het al laat is, besluiten ze de volgende dag verder te kijken. Anne wordt de volgende ochtend wakker, en zowel het meisje als haar vriend Guido zijn beiden spoorloos verdwenen, het enige wat ze vindt is één grote ravage. Waar zijn Guido en het meisje? Ze lijken beiden van de aardbodem verdwenen en in het niets te zijn opgelost.

Vanaf het moment dat je in Het meisje op de weg begint te lezen, is stoppen geen optie meer. Je zit vanaf dat moment samen met Anne, midden in het grote mysterie rondom Guido en het mysterieuze meisje. Berg heeft het talent alles zo prachtig en tot in detail te beschrijven, dat het is alsof je jezelf midden in Frankrijk begeeft. Het is een verhaal met enorm veel vaart en spanning. Anne staat voor een groot raadsel, want wie is de mysterieuze Guido, de man op wie ze anderhalf jaar geleden tot over haar oren verliefd werd? Het lijkt erop dat alles één grote leugen is geweest en wat is zijn relatie tot het meisje, kennen de twee elkaar of berust alles op puur toeval?

Michael Berg heeft met dit boek een eersteklas, adembenemende pageturner afgeleverd van internationale allure, die je tot in de nachtelijke uren op het puntje van je stoel zal doen zitten. Een heksenjacht door Frankrijk, België en Zuid Limburg. En het kan dan volgens mij ook bijna niet anders, dat in 2016 de Gouden Strop opnieuw, gegarandeerd voor Michael Berg en zijn meisje op de weg zal zijn. Eén van de betere, zo niet beste (mannelijke) thrillerauteur van dit moment.
En wat mij betreft volgt er snel een verfilming (én wereldwijde doorbraak!)

Mustread!
★★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s