Nooit meer terug – Tim Weaver

NooitMeerTerug

Tim Weaver, een Britse auteur met inmiddels al 6 titels op zijn naam.
Zijn boeken gaan over voormalig onderzoeksjournalist David Raker, die zich heeft gespecialiseerd in vermissingen.
Nooit meer terug is het 4e deel in de serie, waarom er niet eerder een boek van deze Britse best-selling auteur vertaald werd, is mij een raadsel. Misschien omdat Nooit meer terug één van zijn meest geprezen titels is, en ook in de USA werd dit zijn ‘debuut’ net als hier bij ons in Nederland.

Wanneer Emily op bezoek gaat bij haar zus, treft zij een leeg huis aan. Alleen de hond is nog aanwezig, het eten staat op tafel en de tv staat aan. Van de familie ontbreekt elk spoor en het lijkt of ze in het niets zijn opgelost en van de aardbodem zijn verdwenen. De politie heeft de zaak nadat deze is vastgelopen opgegeven. Emily roept de hulp in van David Raker.

“Jij probeert gaten in de wereld te dichten omdat je weet wat het is om iemand te verliezen. En je vindt het jouw taak om te zorgen dat anderen niet dezelfde ellende overkomt.”

Het boek start in 2007, en je proeft al vrij snel Weaver zijn prachtige en vertellende schrijfstijl. Even later gaan we vijf jaar vooruit in de tijd, Raker heeft inmiddels de nodige wonden op zijn ziel, wanneer Emily Kane wanhopig zijn hulp inroept. Wat is er met het gezin gebeurd, waar zijn Paul en Carrie en hun 2 dochters Annabel en Olivia? Hadden ze iets te verbergen waardoor ze hals over kop zijn vertrokken, of speelt er meer en wil iemand niet dat het gezin ooit nog gevonden wordt. Als de kleine gemeenschap dan ook nog opgeschrikt wordt door de vondst van een lijk op het strand, is het feest compleet.

Het vuistdikke, prachtig vormgegeven boek, speelt zich niet alleen af in Engeland, maar gaat ook overzee, richting Las Vegas. En middels flashbacks en het verhaal in het heden, komen er steeds meer van de losse eindjes en puzzelstukjes samen. Raker weet niet in wat voor wespennest hij terecht gekomen is en krijgt te maken met een wereld van machtige personen, die denken alles te kunnen maken en kopen met geld en hiervoor niets of niemand uit de weg gaan. Ook zijn eigen leven is hij niet meer zeker.

Inmiddels al het 4e deel in de serie, maar ik heb absoluut niet het idee dat ik iets gemist heb, dus ook perfect als standalone te lezen. Een verhaal dat je bezig blijft houden en waarin je mee blijft puzzelen totdat je weet hoe alles zit, maar de auteur heeft flink wat spannende wendingen en verrassingen in het verhaal gestopt, dus alles behalve voorspelbaar.

Weaver heeft mij verrast met dit geweldige verhaal, boordevol spanning en ik kijk dan ook erg uit naar meer vertalingen in de David Raker serie!

Hele dikke aanrader!

★★★★½

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s