Knekelhuis – Dinie Bell

Dinie.Bell.Knekelhuis

Dinie Bell haar meest recente en onlangs verschenen boek Knekelhuis, is de derde thriller van deze auteur.
Vorig jaar maakte ik kennis met haar boeken, toen Hysteria verscheen, een boek dat ik met plezier las. Ik was dan ook nieuwsgierig naar meer, en was verheugd haar nieuwste te mogen lezen voor de blogtour die Uitgeverij Palmslag rondom haar nieuwste titel organiseerde.

Lynn betrekt een nieuwe woning in een klein en afgelegen dorpje. Gezien de gebeurtenissen die in het huis plaatsgevonden hebben, is het lastig er een nieuwe eigenaar voor te vinden.
Het echtpaar dat er woonde is er op gruwelijke wijze vermoord en sindsdien staat het huis onder de dorpsbewoners bekend als spookhuis, een huis waar men het liefst met een boog omheen loopt. Lynn laat zich door al deze verhalen niet uit het veld slaan, is niet bang uitgevallen en pakt deze buitenkans met beide handen aan. Ze is er altijd van overtuigd geweest dat geesten niet bestaan, maar het lijkt erop dat ze hierop moet terug komen, nadat ze vreemde geluiden begint te horen en er in het huis onverklaarbare dingen gebeuren. Is er iemand die haar dit nieuwe geluk niet gunt, heeft de moordenaar die nog steeds op vrije voeten is het op haar voorzien, of is er meer tussen hemel en aarde?

Het boek begint met een pakkende, spannende proloog waarin het echtpaar gruwelijk om het leven gebracht wordt. Hierna maken we kennis met Lynn die haar intrek neemt in de nieuwe woning in een klein dorpje. Al snel maakt ze kennis met haar buren en de rest van het kleine dorpje. Lynn komt op mij wat oppervlakkig en goedgelovig over en ook de overige karakters vond ik niet altijd even geloofwaardig en overtuigend. Ook zijn bepaalde gebeurtenissen in het boek net iets teveel van het goede en volgen de dingen elkaar in rap tempo op, soms wat té snel.
Dinie’s schrijfstijl is vlot en prettig, en je kan merken dat verhalen over geesten de auteur altijd al, van jongs af aan gefascineerd hebben. Het boek heeft dan ook zeker spannende, bovennatuurlijke en thrillerachtige elementen, die we ook in soortgelijke films veelvuldig tegenkomen.  Het uiteindelijke plot vond ik niet heel erg verrassend, maar toch weet de auteur hier een kleine wending aan te geven zodat het toch nét iets anders uitpakt dan je denkt.

Knekelhuis staat garant voor een aantal uren leesplezier, waarin het in het eerste deel van het boek een beetje draait om het bovennatuurlijke en het tweede deel het spannende.
Toch was ik niet helemaal overtuigd, omdat de auteur me met haar vorige boek liet zien dat ze beter kan, maar dat kan ook een kwestie van smaak zijn.

★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s