Mea Culpa – Clare Mackintosh

Mea.Culpa
Mea Culpa, het (thriller)debuut van Clare Mackintosh. Deze uit Engeland afkomstige auteur werkte jarenlang bij het politiekorps van Oxford en ging later werken als rechercheur. Hier kwam zij een zaak tegen die haar lange tijd bezig hield. Ook op basis van gebeurtenissen in haar eigen leven, besloot zij haar eerste boek te schrijven en maakte vervolgens de overstap naar fulltime auteur.

Wanneer Jenna Gray op een dag met haar zoontje uit school komt, overkomt haar de nachtmerrie van iedere ouder. In enkele seconden van onoplettendheid, wordt haar zoontje aangereden en komt hierbij om het leven. De dader slaat op de vlucht en de politie tast in het duister. Overmand door schuldgevoelens probeert zij een nieuw leven op te bouwen in een afgelegen, nieuwe wereld. De politie zet ondertussen alles op alles om de dader te vinden, maar blijft zoeken naar een speld in een hooiberg.

Het boek start met een pakkende proloog waarin het dramatische ongeval plaats vindt. Hierna krijgen we deel één van het boek, dat leest als een prachtige roman, met op een gegeven moment een wending die niemand aan ziet komen!
In de hoofdstukken volgen we wisselend het verhaal van Jenna, die een draai probeert te vinden in haar nieuwe op te bouwen leven en Inspecteur Ray Stevens die hoe dan ook de onderste steen boven wil krijgen.
Het boek leest zeer prettig, maar op een gegeven moment begon ik me toch wel af te vragen of het ook nog spannend ging worden, want ik lees tenslotte een thriller en geen roman. Nou dit komt op een gegeven moment helemaal goed, op 2/3 van het boek komt alles in een stroomversnelling, gebeurt er ineens heel veel en laat de auteur ons zien dat ze niet alleen heel erg mooi en goed kan schrijven, maar ook nog eens ontzettend spannend (tot op de laatste bladzijde)!

Als een auteur zo’n debuut neerzet, zijn de verwachtingen naar meer bijzonder hoog gespannen, ik kijk dan ook heel erg uit naar het tweede boek, waar de auteur momenteel al druk mee bezig is. Terwijl ik eerst mijn twijfels had of ik nu wel een thriller aan het lezen was, ben ik nadat ik het boek uit had vol lof en smacht naar meer! Een nieuw talent is opgestaan.

★★★★

Een gedachte over “Mea Culpa – Clare Mackintosh

  1. Pingback: Recensies: Clare Mackintosh - Mea culpa | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s