Hardnekkige Mist – Herman De Jonghe

HM

Een (voor mij) nog onbekende naam in het Vlaamse thrillerlandschap ; Herman De Jonghe. De auteur heeft toch al enige boeken op zijn naam staan. Na een lange loopbaan in het onderwijs, verscheen zijn debuut in 2008. Nu, 8 jaar later, is zijn nieuwste boek Hardnekkige Mist verschenen.

Antwerpen, een gure en koude nacht. Als Roel Verstraeten na zijn treinreis aankomt op het station, wordt hij al vrij snel gegijzeld door 2 jonge mannen. Ze zijn uit op geld, en slepen hun slachtoffer met hen mee langs diverse geldautomaten. Het wordt een lange nacht!

Al vrij snel heeft de auteur je in zijn greep met dit boek. Ik heb al diverse Vlaamse auteurs gelezen maar De Jonghe onderscheidt zichzelf door zijn prachtige en krachtige schrijfstijl, die ook bol staat van de spanning. Je zou zeggen : Wat kan er allemaal gebeuren in één nacht, nou door een samenloop van omstandigheden is dit meer dan je in eerste instantie zou verwachten. De auteur geeft veel achtergrondinformatie van zowel het slachtoffer als de daders, die allen al het nodige voor hun kiezen hebben gekregen en geeft een goed beeld over het hoe en waarom van hun doen en laten. Een sterk punt vond ik ook dat niet alleen het slachtoffer als kwetsbaar persoon neergezet wordt, maar ook de daders, die moeten dealen met hun angsten in het multiculturele Antwerpen.

Hardnekkige Mist is voor mij een zéér aangename kennismaking met deze auteur, die in een relatief dun boek, een heel groots verhaal heeft weten te stoppen. Een enorm spannend verhaal over wij mensen en de keuzes die we (soms moeten) maken in deze vaak harde maatschappij anno 2016.
Daarnaast bevat het ook nog eens een sterk en origineel plot, met wendingen die je zo op het eerste gezicht niet zou verwachten.

Aanrader!
★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s