Souvenir – Marcella Kleine

Souvenir

Marcella Kleine – Souvenir, het 5e boek van deze auteur. Eerder schreef zij een psychologische thriller, twee spannende romans en een zomerthriller, samen met een andere auteur. De zomerthriller las ik destijds, maar als solo auteur had ik nog geen kennis met haar gemaakt.

Susan, een vrouw die destijds een behoorlijke klap opliep toen haar baby 7 jaar geleden ontvoerd werd. Sindsdien is haar leven niet meer hetzelfde, maar de hoop haar kind ooit weer terug te vinden heeft ze nooit opgegeven. Nu denkt ze een nieuw aanknopingspunt gevonden te hebben en denkt te weten in welke hoek ze moet zoeken. Haar familie en psycholoog verklaren haar voor gek en denken dat ze er psychisch nog steeds niet bovenop is. Ze blaast haar zoektocht nieuw leven in en reist af naar Indonesië.

Nadat ik de duo zomerthriller had gelezen, die ik had ervaren als een luchtig tussendoortje, liet ik mij nu verrassen door Marcella haar meest recente thriller.
Het boek start met een mooie en spannende proloog, waarmee de toon wordt gezet. We maken kennis met Susan, een vrouw die nog steeds heeft te dealen met een groot verdriet, nadat haar meest dierbare bezit haar destijds werd afgenomen. Na een hoop nieuwe research, vertrekt zij nu vol overtuiging richting Azië, waar haar kindje destijds verwekt werd. Een nieuwe grootse zoektocht begint en ze komt in contact met Esther, die ze jaren geleden heeft leren kennen tijdens een backpackers avontuur. Naast de vlot geschreven hoofdstukken over haar zoektocht, komen we ook middels een soort van flashbacks te weten wat zich zoveel jaar geleden allemaal afgespeeld heeft.

Susan komt over als een sympathieke, gevoelige vrouw. Esther daarentegen is het tegenovergestelde, iemand waar je al snel een hekel aan begint te krijgen. De spanningsboog blijft gedurende het hele boek strak gespannen (waarmee de auteur de naam van haar Facebook pagina eer aandoet ; Marcella Kleine – boeken met spanning) en Souvenir is een thriller geworden met veel vaart waarin een hoop gebeurt en die heel plezierig leest.

De auteur is sinds haar zomerthriller absoluut enorm gegroeid in haar schrijven, of haar schrijfkunsten komen gewoon veel beter tot zijn recht wanneer zij alleen een boek schrijft, wie zal het zeggen. Met dit mooie Souvenir heeft zij bewezen veel schrijftalent te hebben, mij enorm verrast, op het puntje van mijn stoel doen zitten en weten te boeien. Dat belooft nog een hoop moois voor de toekomst!

Vier hele dikke ★★★★, dat zich, als ik je een rapportcijfer had moeten geven, uitdrukt in een 8½.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s