Veenbrand – Karin Fossum

Karin.Fossum

Karin Fossum, met inmiddels 15 boeken op haar naam, is een zéér geliefd schrijfster van thrillers. Lange tijd bleef het stil en sommigen vroegen zich af of ze wellicht gestopt was met schrijven. Nu, 4 jaar na haar laatst verschenen boek, is dan eindelijk het 12e deel verschenen in de populaire serie met inspecteur Konrad Sejer ; Veenbrand.

Uitgeverij Marmer brengt samen met deze nieuwe titel ook een aantal eerder verschenen titels uit de Sejer serie opnieuw uit, met prachtige nieuwe covers in een voordelige editie. Internationaal behoort Fossum tot de top van de Scandinavische thrillerauteurs en haar werk is in meer dan twintig landen vertaald.

Op het terrein van een boer, worden in een oude afgedankte caravan, 2 lichamen gevonden. Een jonge vrouw is samen met haar 5 jarige zoontje op gruwelijke wijze vermoord. Wie er verantwoordelijk is voor deze laffe daad is voor Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre een groot raadsel. Vijanden leek de vrouw niet te hebben, dus over het motief van de dader tast men vooralsnog in het duister.

Lange tijd heb ik er naar uitgekeken, een nieuw boek van deze Noorse thriller-koningin. Ik was dan ook ontzettend blij, samen met vele andere Fossum fans, toen er eindelijk nieuws was over een nieuw boek. Via de uitgever kreeg ik de kans het boek al eerder te lezen. Vandaag is het 24 maart 2016 en vanaf nu ligt Veenbrand in de winkel.

Veenbrand voelt als een feest van herkenning. Het begint met de vondst van de 2 lijken van een jonge moeder en haar kind. Een vrouw die altijd voor iedereen klaarstond en nooit iets teveel was. Waarom had iemand zoveel woede en haat in zich, dat juist zij en haar onschuldige kind uit de weg geruimd moesten worden?
Het verhaal speelt zich af in 2005 en Fossum gooit 3 prachtige verhaallijnen uit in haar prachtig beeldende en kenmerkende schrijfstijl. Een verhaal waarin ze ook dit keer weer al haar gevoel en inlevingsvermogen in gestopt heeft. Ik zou het boek niet zo zeer omschrijven als een thriller maar een prachtige misdaadroman. Het is dan ook geen boek dat bol staat van de spanning maar Fossum weet ons wederom te verrassen met een literair pareltje. De zoektocht van Sejer en Skarre naar de dader. Een moeder die haar dochter wil beschermen voor de geheimen die ze wellicht had. En de wat vreemde, 21 jarige jongen en zijn moeder. Fossum weet deze 3 fijne verhaallijnen op een prachtige wijze tot elkaar te laten komen en naadloos in elkaar te laten vloeien.

Veenbrand zal de vele Fossum fans hun (thriller)hart weer sneller doen kloppen, maar ook nieuwe lezers die voor het eerst kennis maken met haar werk zullen hierna smachten naar de rest van haar boeken.

★★★★

Een gedachte over “Veenbrand – Karin Fossum

  1. Pingback: Winactie Veenbrand/Eva’s oog-Karin Fossum | Thrillerlovers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s