Eva’s oog – Karin Fossum

Fossum-Eva's.Oog

Het eerste deel in de serie met inspecteur Konrad Sejer. Ook verscheen dit jaar het inmiddels twaalfde deel (Veenbrand).

Sejer’s eerste zaak en het debuut van Fossum. Dat dit boek jaren geleden voor het eerst verscheen is niet te merken. Het staat nog steeds als een huis in het jaar 2016 en is nu uitgebracht in een mooie nieuwe en voordelige editie. Uitgeverij Marmer gaat al Fossum haar boeken opnieuw uitbrengen in een mooi nieuw jasje. Naar ik heb begrepen ook nog het niet vertaalde 11e deel in de serie en er zal zelfs nog een 13e deel gaan verschijnen.

Als Eva op een dag met haar dochtertje een wandeling maakt en ze in het water een lijk opmerken, is dit het begin van een mysterieuze zaak. Heeft Eva iets te verbergen? En wat heeft een andere, nog onopgeloste zaak, de moord op een prostituee hiermee te maken?

Fossum’s schrijfstijl is heerlijk, magisch, betoverend en prachtig. Haar karakters zijn IJzersterk en mensen van 101% vlees en bloed. Niet voor niets dat ze met dit eerste deel destijds in de prijzen viel en in 2015 nogmaals voor haar boek Veenbrand. Ze beschrijft alles in prachtig detail en laat zien dat zelfs de personen waarvan je het niet verwacht, in staat zijn tot de perfecte misdaad.

Ook dit eerste deel is (opnieuw) een magisch juweeltje van een meesterlijk auteur, de absolute top uit Scandinavie.

★★★★

Een gedachte over “Eva’s oog – Karin Fossum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s