In de familie – Joyce Spijker

In.de.familie

Onlangs las ik In de familie van Joyce Spijker.

Dit is het tweede boek van de schrijfster, eerder schreef zij de roman Spotlight, die ik met veel plezier heb gelezen. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze thriller.

Wij maken kennis met de familie Satijn. Vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en in de race voor minister-president. Dan hebben we Nina, zijn dochter uit zijn eerste huwelijk, zijn huidige vrouw Marsala en dochter Merlot.

De moeder van Boudewijn, Emma, wordt dood gevonden in haar woning, vermoord. Nina had een erg hechte band met haar oma en wil er dan ook alles aan doen om de moordenaar(s) te vinden. Samen met Lars, de rechterhand van haar vader, gaat ze op onderzoek uit.

Joyce heeft een aangename schrijfstijl en dit boek leest dan ook erg vlot. Wat ik wel jammer vond, is dat er weinig ruimte is om zelf te puzzelen. Het leukste is natuurlijk als er een stoet aan verdachte personen langs komt of vele geheimen aan het licht komen. Dat miste ik hier een beetje.

Het begin vond ik daarom spannender dan het tweede deel, wat echter niet weg neemt dat het een fijn boek is geworden waar ik toch zeker van genoten heb!

Eindoordeel: ★★★½
Krista Kuijpers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s