De test – Hjorth Rosenfeldt

De.Test

Dit auteursduo heeft eigenlijk geen introductie meer nodig.
Sinds ze in 2010 (NL-2011) hun debuut uitbrachten (Wat verborgen is) is hun populariteit alleen maar toegenomen.
De boeken worden in steeds meer landen uitgegeven en inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het vijfde deel in de Bergmankronieken, De Test. Ik heb het natuurlijk over Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt, oftewel Hjorth Rosenfeldt.

Tijdens de schoolvakantie, wordt in een schoolgebouw het lijk gevonden van een Zweedse tv beroemdheid. Vastgebonden, door het hoofd geschoten en een briefje op zijn lijf vastgeniet.
Hier blijft het niet bij, er volgen meer slachtoffers. Door middel van een test hebben ze hun eigen leven in de hand. Weten ze de meeste vragen goed te beantwoorden, dan overleven ze, zo niet dan heeft dit de dood als gevolg. Een nieuwe zaak voor Sebastian Bergman en zijn team, die hier weer hun handen vol aan hebben.

Sinds hun debuut was ik gelijk verkocht! Het is dan ook een jaarlijks hoogtepunt als er weer een nieuw boek van dit duo verschijnt.
Van te voren weet je dan eigenlijk al (na inmiddels 4 delen) dat het niet meer mis kan gaan en een Rosenfeldt garant staat voor genieten met een grote G!

Zo ook weer bij dit nieuwste deel, de Test. Het duo weet ons wéér te verrassen met een enorm spannend verhaal, helemaal van deze tijd en hun eigen originele insteek.

De moordenaar is de onnozelheid zat en richt zich op bekende mensen in de media. Beroemde TV persoonlijkheden en bekende bloggers moeten het ontgelden en worden zijn slachtoffer.
Ook is er een hoop spanning onderling tussen het team rechercheurs en wordt de draad van het verhaal weer opgepakt met Sebastian, Vanja, Billy en de rest van het team.

De Test is dan ook wederom een IJzersterke en erg spannende thriller, waar je van zult genieten van de eerste tot de laatste bladzijde. Sebastian Bergman is een icoon in thrillerland, net als dat zijn scheppers dit zijn voor de verhalen erachter. (En dat in boek, film en tv land)  Hierna kun je alleen maar hopen dat er snel weer een jaar voorbij is, voor het volgende deel.

★★★★★

Advertenties

2 gedachtes over “De test – Hjorth Rosenfeldt

  1. Pingback: Recensies: Hjorth Rosenfeldt - De test | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s