Weg zonder genade – John Hart

John.Hart

John Hart, inmiddels al een paar thrillers op zijn naam staan. De enige auteur die in opeenvolgende jaren een Edgar Award won. Een prijs die jaarlijks uit wordt gereikt door de Mystery writers of America, aan boeken, tv-series, theaterproducties en films. Zijn boeken werden bestsellers en al meer dan 2 miljoen keer verkocht. Toch las ik tot op heden nog geen van deze boeken. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen. En weg zonder genade, zijn nieuwste, pas verschenen titel, lag voor mij klaar.

Een 14 jarige jongen. Zinnend op wraak, nadat zijn moeder vermoord werd. Een politie agent, die 13 jaar lang onder de meest vreselijke omstandigheden in de gevangenis doorbracht. Wie zal zeggen of hij hier schuldig of onschuldig zat? Nu komt hij vrij, maar voor hoe lang? Het liefst ziet men hem zo spoedig mogelijk weer verdwijnen achter de tralies. Een 18 jarig meisje, die samen met een vrouwelijke rechercheur een vreselijk schokkende ervaring maar net wist te overleven. En een kille, sluwe meedogenloze moordenaar, die de gewoonte heeft zijn slachtoffers op een nogal bijzonder plaats om het leven te brengen.

Dit zijn de verschillende verhaallijnen die een grote rol spelen in deze thriller. Een thriller die opent met een pakkende epiloog (Gisteren). Daarmee wordt de toon gezet en zit de spanning er gelijk goed in. Hierna zijn we aangekomen bij vandaag, en verlies je jezelf al vrij snel in de prachtige schrijfstijl van Hart.
Een auteur die je vanaf het begin af aan weet te boeien en mee te slepen in een prachtig en onderhoudend verhaal. Een diepgaande thriller met meerdere lagen, die uiteindelijk allen op prachtige wijze samenvloeien.
Het is niet altijd dat je je teveel moet laten leiden door een quote op een boek, maar in dit geval geef ik Harlan Coben, die zegt dat John Hart een meesterlijke verhalenverteller is, helemaal gelijk!
Zijn personages zijn zo levendig beschreven, dat je al snel een sterke band met ze voelt.  Elizabeth, een rechercheur met het hart op de juiste plek. Adrian Wall, een politieagent met een behoorlijke staat van dienst, 13 jaar lang gevangenis, terecht of onterecht? En zo worden er nog een paar IJzersterk neergezet, van jong tot oud.

Weg zonder genade is een thriller geworden, waarbij de spanning constant de kop opsteekt. Dit naast de pakkende verhaallijnen in een beeldende omgeving en zo nu en dan even terugblikkend op het recente verleden.
Het boek greep mij vast en liet mij niet meer los, zelfs enkele dagen nadat ik het uit heb speelt het nog volop in je gedachten. Dat is ook niet voor ieder boek weg gelegd. Kloppend van het begin tot het einde en een prachtige epiloog van maar liefst 14 pagina’s.
Na uren van leesplezier in deze geweldige thriller ben ik verkocht (en verknocht) en zal deze John Hart vanaf nu zeker op de voet volgen. En wil uiteraard zijn overige titels ook nog lezen.

★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s