In de maneschijn – M.J. Arlidge

Maneschijn

Met het enige weken geleden verschenen ‘In de maneschijn’ (Engelse titel ‘Down to the woods’) zijn we alweer bij het 8e deel in de Helen Grace serie beland. Wederom een perfect gekozen titel ook weer bij dit 8e deel, tijdens deze donkere maanden. En in de december feestmaand zal dit boek vast bij velen op het verlanglijstje staan, want Arlidge is hot! Binnen niet al te lange tijd heeft deze auteur een grote schare fans opgebouwd en zijn fanbase is nog steeds groeiende.

In dit nieuwste deel krijgt Helen en haar team te maken met een meedogenloze moordenaar die zich schuil houdt in de diepe, donkere bossen waar niemand je om hulp kan horen roepen.

Ook dit boek (met 523 pagina’s de dikste Arlidge tot nu toe!) staat weer bol van de spanning en is vol vaart geschreven, met de typerende korte hoofdstukken, zoals we van de auteur gewend zijn. Helen, Charlie en de rest van haar team zijn nog steeds IJzersterke karakters, die voorlopig nog wel even mee kunnen. En naar wat ik heb begrepen is het ook de bedoeling dat er nog wel een aantal boeken in de serie zullen volgen.

Het 9e deel in de serie laat waarschijnlijk nog even op zich wachten, want het volgende boek dat in april 2019 gaat verschijnen zal een stand-alone zijn met de titel ‘Kom je spelen?’ (Engelse titel ‘A gift for dying’). Uiteraard kijk ik hier als grote Arlidge fan ook weer enorm naar uit! Tot die tijd mag Helen even genieten van een welverdiende rust. (Of wellicht wordt er in de tussentijd druk gewerkt aan de langverwachte serie van het eerste boek ‘Iene Miene Mutte’ (‘Eeny Meeny’)?

★★★★

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s